Hotel Restaurant 't Ronde Loegh

Hotel Restaurant 't Ronde Loegh - Hotel Restaurant 't Ronde Loegh

Hotel Restaurant 't Ronde Loegh is gesitueerd in een van de historische gebouwen die Winschoten rijk is. Wij hebben dit prachtige gebouw zeer recent volledig gerenoveerd, waardoor het voorzien is van alle gemakken van deze tijd, maar waarbij de de karakteristieke waarden die het hotel waardig zijn, behouden zijn gebleven. Begin 2024 opent 't Ronde Loegh haar deuren voor gasten en hotelgasten die willen genieten van een aangenaam en comfortabel verblijf of een heerlijke lunch, borrel of diner.

Het huren van een van onze zalen voor een feest, vergadering of andere gelegenheid behoort tevens tot de mogelijkheden. Informeer gerust bij onze receptie of via 0597-418472 of info@rondeloegh.nl.

Waar komt de naam 't Ronde Loegh vandaan?
Het Marktplein is een van de oudste plaatsen in de stad Winschoten. In 1544 stond dit gebied om de kerk bekend als "het ronde Loegh", wat toentertijd het eigenlijke Winschoten was. Deze benaming werd elders in de provincie gebruikt voor dorpskern. Er stonden volgens getuigenverklaringen niet meer dan 30 á 40 huizen. Het leek ons toepasselijk om deze naam weer terug te halen en meer bekendheid te geven.

Waar staat ons logo voor?
Op het Marktplein heeft bijna 200 jaar lang de Adrillenmarkt gestaan. Deze vindt traditiegetrouw nog steeds plaats op elke eerste maandag van november, en tot op heden is dit de grootste markt van Nederland. Op deze markt werden op het hoogtepunt op één dag 2170 dieren verkocht. Dit waren voornamelijk koeien, paarden, geiten, biggen en schapen. Omdat dit aantal steeds verder terugliep, is ervoor gekozen om de veemarkt te schrappen. Adrillen bestaat nu uit een warenmarkt met kermis. Om dit gevoel weer een beetje terug te brengen hebben we in ons logo een koeienbel verwerkt.

Wilt u meer weten over het hotel, restaurant of over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Hotel Restaurant 't Ronde Loegh

Kroegen open op vrijdag en zaterdag

5 juli 2024 - Beste gast, Wij willen u erop attenderen dat het hotel midden in het centrum van Winschoten staat. Op vrijdag en zaterdag zijn de gezellige kroegen rondom het hotel geopend. U kunt hier hinder van... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.